LAJIT

LAJIT

BRASILIALAINEN JUJUTSU

Brasilialainen ju-jutsu on brasilialaisten Carlos ja Hélio Gracien perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen jujutsu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Laji myös tunnetaan lyhenteellä ‘BJJ’, sekä nimellä Gracie Jiu-jitsu, Gracien suvun mukaan nimettynä.

Lue lisää..

JUDO

Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji. Kansainväliseen judoliittoon IJF kuuluu 200 jäsenmaata. Judo on olympialajien joukossa viidenneksi suurin laji kansainvälisen liiton jäsenmaiden lukumäärällä mitattuna. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomessa seuroja on 123 ja harrastajia niissä yhteensä n. 12.500.

Lue Lisää…

KARATE

Lyhyt historiakatsaus Gijomonkai -tyylisuuntaan:

Gijomon-kai tyylisuunnan perustaja Yoshiji Kaku aloitti harjoittelunsa Shotokanilla 1960-luvun alussa, mutta vaihtoi muutaman vuoden jälkeen Shorinji-ryuhun, jossa hän sijoittui tyylisuuntansa japanin mestaruuskisoissa hopealle. Kaku toimin monta vuotta Shorinji-ryu-opettajana. Mm. Kim Isaksson ja Jouko Turunen olivat olleet 1970-luvun puolivälissä Japanin matkallaan Kakun oppilaina.

Lue lisää…